Engelskhorn
2007
1043

Rixon Thomas

Min uddanelse: Jeg begyndte på Klarinet, men der var for mange gode spillere, så jeg skiftet til Obo ; ). Sydney Conservatorium of Music  – Highschool og så Bachelor of Music med Honours. Lærere i Australien: Linda Walsh og Diana Doherty. Lærere i Europa: Bjørn Carl Nielsen, Albrecht Mayer, Francois Leleux, Douglas Boyd, Gordon Hunt og Diethelm Jonas. Inden jeg blev Kongeligekapel Musikus var jeg fastansat i Sydney Symphony, New Zealand Symphony, og Copenhagen Phil.

Mit yndlingsværk: Ross Edwards violinkoncert ’Maninyas’. Et værke jeg hørt som barn i mit hjemby, Sydney/Australien, med det orkester som jeg senere blev ansat i – Sydney Symphony Orchestra.

Min største musikalske oplevelse: I 2013 blev jeg inviteret til at spille sammen med The Australian World Orchestra, som jeg har været i fra starten i 2011. Men denne gange var det Stravinsky – Sacre, med Zubin Mehta! Sikken Engelskhorn stemme. Det var stort.

Min mest mindeværdige/sjoveste/mærkeligste oplevelse i Kapellet: At spille den kæmpe Engelskhorn solo fra Wagners Tristan og Isolde oppe fra loftet fire etager over orkestergraven i Operaen. Efter begyndelsen af 3. akt skulle jeg liste ud af graven, og så tag elevatoren op til 4. sal. Så var jeg nød til at liste ud på en gang bro hvor jeg skulle spille alene i næsten 4min. Men denne gang bro var stort set en rist hvor man kan se gennem gulvet ned til orkestret fire etager nede! Lidt svært at koncentrere sig på musikken, men de sagde effekten var god fra publikums perspektiv.

Når jeg ikke spiller i Det Kongelige Kapel: Jeg underviser en del verden over. Så er der masser af Padel Tennis. Men aller meste bruges hviletiden sammen med mine 3 skønne børne og søde Bratschist kone : )