Bratsch
2005
1035

Nanna Hartmann Rasmussen

Mit instrument: Bratsch (Tubaen har jeg desværre måtte lægge på hylden).

Min uddannelse: Odense musikkonservatorium hos Finn Winsløv. Royal College of Music i London hos Simon Rowland-Jones.

Mit yndlingsværk: Jeg har nogle yndlingsværker, men de skal helst også spilles af nogle af mine yndlings musikere. Det er Bachs Goldberg Variationer med Lars Ulrik Mortensen og Mozart strygedivertimento med Grumiaux Trio.

Mit største musikaliske oplevelse: Det var bare så dejlig at spille med Sir Simon Rattle, men også engang i London havde jeg en fantastisk oplevelse med en dirigent nemlig Colin Davis, hvos jeg spillede Don Juan af Mozart.

Min mest mindeværdige/sjov oplevelse i Kapellet: Det er svært at vælge, for der sker heldigvis mange sjove ting på et teater. Men en ting jeg aldrig glemmer var da vi spillede Hans Abrahamsens Dobbeltkoncert for violin og klaver med Sir Simon Rattle. Jeg spillede 4. bratschen og der var et sted der rytmiske var ekstremt meget polyrytmisk og et temposkift oveni. Jeg tænkte: “Der må jeg virkelig bare følge dirigenten alt hvad jeg kan.” Så sagde Rattle: “Dette sted ved jeg ikke, hvordan jeg skal dirigere, så der vil jeg bare følge 4. bratchen!!”

Helt ærlig… Nå det gik ved fælles hjælp.

Når jeg ikke spiller i Det Kongelige Kapel: Er jeg på den blå avis næsten. Jeg elsker gamle ting. “Mor , se den er gammel” -har mine drenge Knud og Holgel kunnet sige siden de var små. Gamle cykler, gammelt Fishcer Price (er der nogen der har en baby i Fisher Price- den hvide med gul hagesmæk?), gammelt tøj, gamle glas. Hvis jeg ikke var blevet musiker ville jeg gerne have været psykolog, festarrangør eller arkitekt.