2. solo Kontrabas
2016

Ludwig Schwark

Min uddannelse: Jeg begyndte at spille kontrabas som 13 årig efter at have forsøgt mig med både violin og cello. Bassen var øjeblikkeligt meget sjovere – jeg elskede de dybe og stærke vibrationer lige fra starten og begyndte at tænke på musik som profession. Gennem min skoletid havde jeg lektioner med Wolfgang Zell, Iris Ahrens og Prof. Stephan Petzold. Senere studerede jeg hos Prof. Horst-Dieter Wenkel i Weimar og  tog min master hos Prof. Janne Saksala i Berlin. Under min studietid havde jeg også mange uvurderlige oplevelser, da jeg assisterede i Rundfunksinfonieorchester Berlin, Deutsche Oper Berlin, Komische Oper og Staatsoper München.

Mit yndlingsværk: Jamen, heldigvis er der mange ! Men hvis jeg kun måtte vælge én, er det klart den 2. sats af 7. Symfoni af Ludwig van Beethoven.

Min største musikalske oplevelse: I 2015 spillede jeg “Ringen” (Wagner) i München Staatsoper med Kirill  Petrenko. Samtlige prøver og forestillinger blev afholdt indenfor omkring fem uger. Petrenko etablerede et intenst og produktivt arbejdsmiljø som resulterede i helt fantastiske forestillinger og uforglemmelige minder. I 2016 var én af mine tidlige oplevelser med Det Kongelige Kapel en symfonikoncert med Schubert og Beethoven dirigeret af Marek Janowski. Da oplevede jeg for første gang orkestrets unikke lyd og den store musikalske passion fra mine kolleger. Jeg blev meget stolt af at være en del af dette ensemble.

Min mest mindeværdige/sjoveste/mærkeligste oplevelse i kapellet:  Når min baskollega er i stand til at skifte et helt sæt strænge, på det sidste kvarter inden en forestilling.

Når jeg ikke spiller i Det Kongelige Kapel: Jeg elsker at løbe, derfor gør jeg det mindst én gang om dagen. Ind imellem forsøger jeg at forbedre mine personlige rekorder i at løbe 10 km, halvmaraton og maraton.  Jeg er også meget glad for at rejse og tage fotografier med mine analoge kameraer.