Cello
2005
1031

Juliane von Hahn

Min uddannelse: Jeg begyndte som meget ung på konservatoriet i Hamburg hos Bernhard Gmelin. Herefter flyttede jeg til London for at mærke det helt store liv og lære videre hos William Pleeth og Stefan Popov. Jeg afsluttede mine studier hos Wolfgang Böttcher i Berlin, hvor jeg efterfølgende arbejdede i et par år og oplevede byens rige musikliv.

Mit yndlingsværk: Brahms, Schumann, Bach og Schönberg ligger mig nærmest, men igennem min tid i Det Kongelige Kapel har jeg forelsket mig i Alban Berg, Leoš Janáček og Thomas Adès. Men… hvis jeg tænker på den skønneste spilleglæde, suset af den helt fede klang og de store temaer i musikhistorien, så er der selvfølgelig og altid good old Papa Strauss.

Min største musikalske oplevelse: At lytte til György Kurtág mens han spiller Kurtág, han har det hele….
Med Kapellet husker jeg valkyrie koncertopførelsen under ledelse af Kirill Petrenko som en af de mest fantastiske og mindeværdige oplevelser.

Min mest mindeværdige/sjoveste/mærkeligste oplevelse i kapellet: Jeg kan bare sige, at det hele drejer sig om at være på et teater, hvor mærkværdige oplevelser er en del af arbejdsgangen. På denne måde er det at være medlem af Det Kongelige Kapel i sig selv allerede mindeværdigt, sjovt og mærkligt. Jeg husker adskillige øjeblikke, hvor jeg kæmpede med tårer af latter som besværede mit udsyn på noderne – glemte replikker, tekst improvisationer i alverdens sprog, kulisser kørende uden videre sammenhæng, kostymer i opløsning, parykker hængende på andet end hoveder… osv osv
Det er de store følelser som følger med teateroplevelsen som gør vores arbejde til noget helt unikt… Kom ind og se det!!

Når jeg ikke spiller i Det Kongelige Kapel:  I finder mig nok begravet under en stor bunke med bøger i et hjørne med masser af lys. Hvis ikke i kan opspore mig der, så er jeg nok i den nærmeste skov eller ved havet. Og hvis I heller ikke kan finde mig der, prøv chokolade….