Solo Fløjte
2021
1079

Joachim Becerra Thomsen

Min uddannelse: Da jeg var ti år gammel, startede jeg med at spille fløjte. Så gik der ti år til, og så blev jeg bachelor og siden kandidat fra det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Derefter flyttede jeg til det solrige Los Angeles, hvor jeg fik et Artist Diploma på Colburn School Conservatory of Music.

Mit yndlingsværk: Mahlers 3. symfoni har en helt særlig plads i mit hjerte. Det er bare så stort og altovervældende. Matthæus Passionen af Bach er hjerteskærende smukt. Jeg elsker også Ella Fitzgerald og Billie Holiday.

Min største musikalske oplevelse: En af mine egne største var, da jeg for et par år siden var i New York og spille Mahlers 5. symfoni og Kindertotenlieder. Der var noget helt specielt i luften den aften. Atmosfæren boblede, så intenst var det. Det føltes, som om vi alle var sammen på en opdagelsesrejse gennem musikken – både musikere på scenen og publikum i salen. Vi kunne mærke, at vi var i live. Det er noget af det vildeste at sidde i orkestret til den musik – man er som midt i et stormfuldt bølgende hav med helt pludselige fredfyldte øjeblikke af ro. Jeg håber, jeg kan være med til at give nogen deres største musikalske oplevelse.

Min mest mindeværdige/sjoveste/mærkeligste oplevelse i kapellet: En af mine første opgaver i Kapellet var at spille en kadence på scenen i Nielsens opera Maskarade. Scenetæppet, jeg var gemt bag, sad pludselig fast, og jeg var nødt til at løbe ud på scenen, mens jeg spillede kadencen.

Når jeg ikke spiller i Det Kongelige Kapel: Så er jeg sammen med min familie og vores labrador Alma, min kæreste eller mine venner. Jeg elsker at sidde på café med god kaffe og snakke i timevis, spille kortspil, lave mad (men ikke opvasken), en tur i biografen og en god bog – lige nu læser jeg noveller af Anton Tjekhov.