2. solo 2. Violin
2018
1071

Hulda Jónsdóttir

Min Uddannelse: Jeg begyndte at spille violin som 4 årig i Reykjavik, afsluttede en diploma fra den Islandske Kunstakademi i 2009 hos Guðný Guðmundsdóttir. Derefter studerede jeg ved The Juilliard School hos Robert Mann, Nicholas Mann, David Chan og Laurie Smukler. Afsluttede en Bachelors of Music i 2013 og Master of Music i 2015.

Mit yndlingsværk: Det er et spørgsmål umuligt at svare på…men, hvis jeg sad fast på en øde ø med kun et værk ville det være Bachs Matheus passion. 

Min største musikalske oplevelse: Der er så mange og heldigvis kommer der nok flere! Den første gang jeg spillede en Mahler symfoni i Texas sommeren 2007 og det gik op for mig under koncerten at jeg ville arbejde i et orkester i fremtiden, den rene spænding jeg oplevede ved at spille som solist med et orkester for første gang…men måske var den allerstørste oplevelse den første gang jeg spillede på en “rigtig” violin. Jeg begyndte at lære i et Suzuki program hvor man startede med en papir violin for at få spillepositionen på plads. Jeg var så glad for at endelig have et instrument der kunne producere lyd at jeg spillede i 2 timer (kun på åbne strenge) uden at stoppe. 

Min mest mindeværdige/sjoveste/mærkeligste oplevelse i Kapellet: Min første Kapelkoncert dirigeret af Bertrand de Billy i Februar 2018 var et særlig givende musikalsk oplevelse. Endnu bedre gav denne koncert mig mit første indtryk  af de fantastiske mennesker som i dag er mine kollegaer.

Når jeg ikke spiller i Det Kongelige Kapel: Spiller jeg så meget kammermusik som muligt, blandt andet men min strygkvintet Wooden Elephant. Vores niche er vores egne originale arrangementer af hele albumer af kunster udenfor den klassiske verden, vores repertoire står på tidspunkt sammen af værker af Björk, Radiohead og Beyoncé. Ellers elsker jeg at læse og nyder at være ud i det frie luft så meget som muligt, lige meget om det er en vandre, cykel, løbe eller gåtur. Jeg er iøvrigt meget glad for mad og siden jeg begyndte i kapellet har jeg også begyndt at dyrke yoga og karate. Begge to hjælper mig at blive mentalt og fysisk skarp samt holder begge mine ben på jorden. De udfordrer og udvikler det samme slags koncentration som man bruger som musiker men fra en helt anden vinkel.