Solo obo
1985
945

Henrik Goldschmidt

Min uddannelse: 1976-79, Det Fynske Musikkonservatorium, hos Prof. Jørgen Hammergård
1981-1983, Karajan Akademiet i Berlin, hos Prof. Lothar Koch

Mit yndlingsværk: La Boheme (Puccini), Vier letzte lieder (Richard Strauss), Eroica (Beethoven), Figaros Bryllup (Mozart), Matthæus Passionen (Bach), Urlicht (Mahler) og så naturligvis sangene af Leonard Cohen, Sting og Freddie Mercury.

Min største musikalske oplevelse : At spille med børn. At spille med Karajan. Det Kgl Kapel med sir Georg Solti, den 16/1 1989. (Schubert, 5. symfoni og Shostakovitch, 8 symfoni) Rosenkavalieren med Helena Döse, Pavarotti koncerten i 1988, Valkyrien med Placido Domingo.

Min mest mindeværdige/sjoveste/mærkeligste oplevelse i kapellet: Turnéen til Australien med Paavo Berglund i 1987, var et eventyr. Vi spillede udendørs koncert i solnedgang, mens sangfugle, papegøjer og Kakaduer lystigt sang med til Tjaikovskijs 4. Symfoni. Tryllefløjten – med Victor Borge som dirigent – var en uforglemmelig, underfundig overlevelsestur fyldt med indbyggede manøvrer i orkestret, for at holde bare nogenlunde sammen på forestillingen, som blev en kæmpe succes.

Når jeg ikke spiller i Det Kongelige Kapel: Driver jeg en musikskole på Nørrebro, ”Goldschmidts Musikakademi”, som er gratis for alle børn. www.mellemostskolen.dk Spiller med mit musikalske freds-band, – ”The Middle East Peace Orchestra”.