Cello
2005
1032

Elen Lura Haakensen

Min uddannelse:  Barrat Dues Musikkinstitutt (Oslo), Edsberg Music Institute (Stockholm).

Mit yndlingsværk: Matteus/Johannes Passion: J. S. Bach.

Min største musikalske oplevelse: Da jeg som ung var jeg til koncert i Stavanger Domkirke for at høre Bachs Johannes passion for første gang. Min mor sang i koret og min stedfar dirigerede. Jeg husker jeg sad på første række uden de store forventninger, men da musikken startede var jeg ved at falde ned af stolen og jeg var helt målløs. Aldrig havde jeg hørt noget lignende og smukkere. Jeg elsker Bach og hans passioner, men har fortsatt tilgode at spille dem selv. Det håber jeg selv at opleve en gang i løbet af mit musiske liv.

Min mest mindeværdige/sjoveste/mærkeligste oplevelse i Kapellet: Sonning Pris koncerten med Simon Rattle. Det var en af de koncerter hvor orkestret føltes som et stort bankende hjerte.

Når jeg ikke spiller i Det Kongelige Kapel: Jeg elsker kreative stunder med mine børn. Når hele stuen forvandles til et inferno af materialer med perler, stoff, saks og limpistol, er jeg i mit familiære es. Ellers er jeg glad for at spille kammermusik, og startede bla. derfor Fejø Kammermusikfestival for nogle år siden sammen med min mand.