Koncertkalender

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Verdis Requiem med Bertrand de Billy

25. August @ 19:30

125kr – 435kr

Verdis mesterværk med orkester, kor og internationale solister

Det Kongelige Kapel fylder i denne sæson 575 år. Orkestret markerer jubilæet ved fire symfonikoncerter med musik fra de forskellige kunstarter, som Kapellets repertoire spænder over.

Jubilæumsfesten åbnes med Verdis Requiem, der næppe kommer tættere på opera uden at være det. Værket kræver store, dramatiske stemmer, et stort Verdi-orkester og hele følelsesregistret er i spil. Verdis kæmpeværk opføres med et internationalt firkløver af solister, Det Kongelige Kapel, Det Kongelige Operakor og Malmö Operakör med den franske dirigent, Bertrand de Billy i spidsen.

Ved Rossinis død i 1868 forsøgte Verdi at få kolleger med på idéen om at skrive en fælles hyldest-dødsmesse. Verdi skrev en Libera me-sats, men værket blev aldrig realiseret. Da den italienske nationaldigter Manzoni gik bort fem år senere, tog en dybt berørt Verdi atter fat på idéen om et storslået requiem baseret på den romersk-katolske liturgi.

Operaveteranen Verdi kaster sig ud i en for ham ukendt genre. Musikken er imidlertid lige så højspændt dramatisk som hans sceniske musikproduktion og fuld af lidenskab, vrede, sorg, anger og accept – alle følelser er i spil og forløses. Værkets dramatiske kvaliteter har bevirket, at ikke mindst den voldsomme Dies irae-sats er anvendt i flere film lige fra Den enfoldige morder til Mad Max: Fury Road.

Verdis Requiem synges på latin med danske overtekster.

Details

Date:
25. August
Time:
19:30 - 21:00
Cost:
125kr – 435kr
Website:
https://kglteater.dk/det-sker/sason-20232024/koncert/verdis-requiem-med-bertrand-de-billy?section=top

Organiser

Det Kongelige Teater
Phone:
33696969
Website:
www.kglteater.dk

Venue

Operaen
Ekvipagemestervej 10
København, 1438 Denmark
+ Google Map
Phone:
33696969
Website:
kglteater.dk