Koncertkalender

Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Symphonie Fantastique

5. februar @ 19:30

Udsolgt

Det Kongelige Kapel og den amerikanske dirigent John Nelson opfører ved denne koncert Berlioz revolutionerende værk Symphonie Fantastique og Mozarts klaverkoncert i c-mol.

Men det er Carl Nielsens lyse Maskarade-ouverture, som åbner en koncert med mørke og dybe stemninger i Mozarts klaverkoncert og en selvdestruktiv opiums-fantaseren i Berlioz’ skelsættende fantastiske symfoni.

Mozart skrev 27 klaverkoncerter, men kun to af dem er i en mol-toneart. Der løber en klang af smerte og længsel gennem c-mol-koncerten, der måske er den mest dramatiske af alle solokoncerterne. Fra orkestret strømmer en klangrigdom sammen med en lyksalighed af skønne melodier i denne koncert, der er i de bedste hænder hos pianisten Stephen Kovacevich.

Den franske komponist Hector Berlioz var lidt af en ‘stalker’. Han jagtede gennem flere år en irsk skuespillerinde, Harriet Smithson. Da de omsider blev gift, var hendes stjerne dalende, og ægteskabet blev aldrig lykkeligt. Den uigengældte kærlighed inspirerede til gengæld Berlioz til at komponere et revolutionerende værk – hans fantastiske symfoni. I symfonien beskriver han autobiografisk en ulykkeligt forelsket kunstners voldsomme syner i en hallucinerende opiumsrus – et bal, en march til skafottet og en dæmonisk heksesabbat.

Detaljer

Dato:
5. februar
Tidspunkt:
19:30 - 22:30
Pris:
Udsolgt
Hjemmeside:
https://kglteater.dk/det-sker/sason-20202021/koncert/mozart-og-berlioz/?section=top

Arrangør

Det Kongelige Teater
Telefon:
33696969
Hjemmeside:
www.kglteater.dk

Sted

Operaen
Ekvipagemestervej 10
København, 1438 Denmark
+ Google Maps
Telefon:
33696969
Hjemmeside:
kglteater.dk