Koncertkalender

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Symfoniske fortællinger

22. April @ 19:30

60kr – 565kr

Kendte komponisters ungdomsværker bringer os vidt omkring i følelsesregisteret i denne koncert med Det Kongelige Kapel, dirigenten David Robertson og den danske verdensstjerne Johan Reuter.

Opus 1 er en evig målestok for en komponists øvrige værker. Anton Webern søgte tilbage til rødderne og tonaliteten, da han i sin ungdom skrev sit første orkesterværk. Passacagliaen blev hans mest elskede værk som en milepæl mellem den senromantiske periode og den moderne tid.

Den danske baryton, Johan Reuter, fortolker Musorgskijs Dødens sange og danse, hvor døden i skiftende forklædninger besøger fire døende mennesker.

En vuggevise, en kærlighedserklæring og en russisk dans indgår i musikken til nogle af de skæbner, som døden tager med sig.

Tonedigtet Don Juan var et af Richard Strauss’ første mesterværker, og den tyske komponist satte tidligt i karrieren høje standarder for, hvordan en helt og hans fortælling skal beskrives i musik af det store orkester med dets righoldige og nuancerede klangverden.

Sjostakovitjs første symfoni er også et ungdomsværk, som den kun 18-årige komponist skrev som en opgave på Leningradkonservatoriet. Sjostakovitj udtalte nogle år senere, at han ville ”arbejde utrætteligt for musikken og vie hele sit liv til den”, en profeti, han til fulde opfyldte.

Program:
Anton Webern: Passacaglia for orkester, opus 1
Modest Musorgskij: Dødens sange og danse
Richard Strauss: Don Juan, opus 20
Dmitrij Sjostakovitj: Symfoni nr. 1

Koncertintroduktion
Aftenens værker er alle skrevet af unge komponister, og før koncerten kan du møde en ung komponiststuderende fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i samtale med aftenens dirigent David Robertson. Kongelig kapelmusiker Henrik Goldschmidt er vært på Store Scene ved introduktionen, der begynder 18.30 og varer en halv time.

Details

Date:
22. April
Time:
19:30 - 21:30
Cost:
60kr – 565kr
Website:
https://kglteater.dk/det-sker/sason-20212022/koncert/symfoniske-fortallinger

Venue

Operaen
Ekvipagemestervej 10
København, 1438 Denmark
Phone:
33696969
Website:
kglteater.dk

Organiser

Det Kongelige Kapel