Koncertkalender

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Symfoniske fortællinger turné

23. April @ 08:00

100kr – 440kr

Kendte komponisters ungdomsværker bringer os vidt omkring i følelsesregisteret i denne koncert med Det Kongelige Kapel, dirigenten David Robertson og den danske verdensstjerne Johan Reuter.

Opus 1 er en evig målestok for en komponists øvrige værker. Anton Webern søgte tilbage til rødderne og tonaliteten, da han i sin ungdom skrev sit første orkesterværk. Passacagliaen blev hans mest elskede værk som en milepæl mellem den senromantiske periode og den moderne tid.

Den danske baryton, Johan Reuter, fortolker Musorgskijs Dødens sange og danse, hvor døden i skiftende forklædninger besøger fire døende mennesker.

En vuggevise, en kærlighedserklæring og en russisk dans indgår i musikken til nogle af de skæbner, som døden tager med sig.

Tonedigtet Don Juan var et af Richard Strauss’ første mesterværker, og den tyske komponist satte tidligt i karrieren høje standarder for, hvordan en helt og hans fortælling skal beskrives i musik af det store orkester med dets righoldige og nuancerede klangverden.

Sjostakovitjs første symfoni er også et ungdomsværk, som den kun 18-årige komponist skrev som en opgave på Leningradkonservatoriet. Sjostakovitj udtalte nogle år senere, at han ville ”arbejde utrætteligt for musikken og vie hele sit liv til den”, en profeti, han til fulde opfyldte.

Program:

Anton Webern: Passacaglia for orkester, opus 1
Modest Musorgskij: Dødens sange og danse
Richard Strauss: Don Juan, opus 20
Dmitrij Sjostakovitj: Symfoni nr. 1

Details

Date:
23. April
Time:
08:00 - 17:00
Cost:
100kr – 440kr
Website:
https://kglteater.dk/det-sker/sason-20212022/koncert/symfoniske-fortallinger

Organiser

Det Kongelige Teater
Phone:
33696969
Website:
www.kglteater.dk

Venue

Musikhuset Aarhus
Skovgaardsgade 2C 8000 Aarhus C
Aarhus, Denmark
+ Google Map
Phone:
89 40 90 00
Website:
https://www.musikhuset.dk/