Koncertkalender

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Nordisk drama med Osmo Vänskä

24. May @ 19:30

125Kr – 590Kr

Den finske stjernedirigent Osmo Vänskä dirigerer Det Kongelige Kapel

Et festfyrværkeri af musik til skuespil hylder Det Kongelige Kapels fortid med de store klassiske dramaer ved den fjerde festkoncert. Oplev også Sibelius’ dunkle violinkoncert, et drama i sig selv.

Stjernedirigenten, Osmo Vänskä, medbringer på sit første besøg hos Det Kongelige Kapel drabelig og stemningsmættet orkestermusik af landsmanden Sibelius. Skuespillet Kong Christian II, om den danske konge, der aflivede den svenske adel under sit stockholmske blodbad, beretter om hans forelskelse i Dyveke, en pige af folket. Kærlighedshistorien males i bevægende toner, ligesom også selve blodbadet udpensles med Sibelius’ stærke farver.

”Violinen bjergtog mig helt”, fortalte Sibelius, som komponerede en af musikhistoriens mest lidenskabelige solokoncerter for instrumentet. Solist er violinkomettalentet Daniel Lozakovich, som i 2022 debuterede ved the Proms i Royal Albert Hall i London. 

Ibsens skuespil Peer Gynt ville måske ikke være så vidt berømt verden over uden den norske komponist Edvard Griegs illustrative orkestermusik fuld af hits som Dovregubbens hal og Morgenstemning.

Osmo Vänskä afsluttede i 2022 næsten 20 år som chef for Minnesota Symphony Orchestra, hvor også Sibelius’ musik var en del af hans signaturværker. 

Carl Nielsen:  Helios-ouverture, opus 17
Jean Sibelius: Violinkoncert, d-mol, opus 47
Jean Sibelius: Kong Christian II, suite, opus 27
Edvard Grieg: Uddrag fra Peer Gynt Suite I og II

Details

Date:
24. May
Time:
19:30 - 21:30
Cost:
125Kr – 590Kr
Website:
https://kglteater.dk/det-sker/sason-20232024/koncert/nordisk-drama-med-osmo-vanska?section=top

Organiser

Det Kongelige Teater
Phone:
33696969
Website:
www.kglteater.dk

Venue

Operaen
Ekvipagemestervej 10
København, 1438 Denmark
+ Google Map
Phone:
33696969
Website:
kglteater.dk