Koncertkalender

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Nelson dirigerer Berlioz

25. May @ 19:30

Kr120 – Kr565

Berlioz kærlighedsværker Symphonie fantastiqueog Lélio med dirigenten John Nelson, Det Kongelige Kapel, kor og solister.

Den amerikanske Berliozekspert, John Nelson, dirigerer Berlioz’ kærlighedsværker gennem lys og mørke.

Kærlighed kan føre til mange ting, og det mærkede den franske komponist Hector Berlioz både på godt og ondt, hvilket kommer til udtryk i hans musik.

Berlioz efterstræbte i årevis en irsk skuespillerinde, Harriet Smithson. Men da det omsider lykkedes Berlioz at blive smedet sammen med skønheden, var hendes berømmelse aftagende i takt med hans egen stigende succes, og ægteskabet forliste. Til gengæld inspirerede det turbulente forhold Berlioz til at komponere sin Symphonie fantastique. Her beskriver Berlioz selvbiografisk en ulykkeligt forelsket kunstners voldsomt hallucinerende syner i en opiumsrus – et bal, en march til skafottet og en dæmonisk heksesabbat.

På aftenens program er også det sjældent opførte orkesterværk Lélio for solister, kor og fortæller med tekster inspireret af Goethe og Shakespeare. Genstanden for Berlioz’ interesse og inspiration var denne gang pianisten Marie Pleyel. Berlioz skrev Lélio som en fortsættelse af den fantastiske symfoni, og den bebuder et optimistisk syn på livet og komponistens genvundne tro på kærligheden.

Program:

Hector Berlioz: Symphonie fantastique, opus 14
Hector Berlioz: Lélio, ou Le retour a la vie, opus 14b

Lélio synges på fransk med danske overtekster.

Details

Date:
25. May
Time:
19:30 - 21:30
Cost:
Kr120 – Kr565
Website:
https://kglteater.dk/det-sker/sason-20222023/koncert/nelson-dirigerer-berlioz?section=top

Organiser

Det Kongelige Kapel

Venue

Operaen
Ekvipagemestervej 10
København, 1438 Denmark
+ Google Map
Phone:
33696969
Website:
kglteater.dk