Koncertkalender

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Minasi og wienerklassikerne

20. January @ 19:30

120Kr – 565Kr

Dirigenten Riccardo Minasi, pianisten Stephen Kovacevich og Det Kongelige Kapel spiller de største wienerklassikere.

Mozarteksperten Riccardo Minasi dirigerer Det Kongelige Kapel i tre af wienerklassikkens største komponister med den amerikanske pianist Stephen Kovacevich som solist i Mozarts smægtende Klaverkoncert nr. 24.

Chefdirigent for Mozarteum-orkestret i Salzburg, den italienskfødte violinist og dirigent Riccardo Minasi, besøger for første gang Det Kongelige Kapel med et wienerklassisk program.

Koncerten åbner med en af Schuberts to ouverturer i italiensk stil, der sprudler af ungdommelig glød og er præget af tidens fascination af Rossinis musik.

Mozart skrev 27 klaverkoncerter i alt, og kun to af koncerterne står i mol, nemlig nr. 20 og 24. Et anstrøg af længsel løber gennem nr. 24, måske den mest dramatiske af alle Mozarts solokoncerter. Samtidig strømmer skønne melodier ud fra klaverkoncerten, der er i de bedste hænder hos pianisten Stephen Kovacevich.

Mozarts sidste optræden som solist var i netop denne koncert, og efter at have oplevet den med en ven skulle Beethoven have udtalt “Vi to kommer aldrig til at kunne skrive noget som det.”

Aftenen rundes af med Beethovens 6. symfoni, Pastoralesymfonien, der er rendyrket naturlyrik i musik og toner. Komponisten tager os med på landet gennem voldsomt tordenvejr og genopretter fred og idyl efter stormen.

Program: 

Franz Schubert: Ouverture i italiensk stil, D-dur D. 590
Wolfgang Amadeus Mozart: Koncert for klaver og orkester nr. 24, c-mol, KV 491
Ludwig van Beethoven: Symfoni nr. 6, F-dur, opus 68, ‘Pastorale’

Details

Date:
20. January
Time:
19:30 - 22:00
Cost:
120Kr – 565Kr
Website:
https://kglteater.dk/det-sker/sason-20222023/koncert/minasi-og-wienerklassikerne

Organiser

Det Kongelige Kapel

Venue

Operaen
Ekvipagemestervej 10
København, 1438 Denmark
+ Google Map
Phone:
33696969
Website:
kglteater.dk